Over FastSwitch Leidinggevende in Zorg & Welzijn
FastSwitch Leidinggevende in de zorg

Waarom het FastSwitch traject Leidinggevende Zorg & Welzijn?

Hogeschool Saxion en Pool Management & Organisatie hebben in samenwerking een leiderschapsprogramma ontwikkeld voor leidinggevenden in de zorg en leidinggevenden die een switch willen maken naar de zorgsector. Vanuit onze contacten en werkzaamheden in de zorgsector, zien en horen we dat er door verschillende ontwikkelingen een groeiende behoefte is aan kwalitatief goede teamleiders en managers binnen de zorg.

Een van de ontwikkelingen is dat de afgelopen tien jaar meerdere zorgorganisaties zijn overgestapt op ‘zelfsturende teams’. Bij veel organisaties is toch na verloop van tijd het inzicht gekomen dat er op de teams die operationeel werken een leidinggevende of coördinator nodig is.

Een andere ontwikkeling is de toenemende schaarste aan personeel; van zowel medewerkers in het primaire proces als van competente leidinggevenden.

Op basis van deze ontwikkelingen hebben we een leiderschapsprogramma uitgewerkt om goede mensen op te leiden en enthousiast te maken voor een leidinggevende positie in de zorg. Tijdens de opleiding werken ze bij een zorg- of welzijnsorganisatie en volgen ze gedurende 24 maanden een gericht leiderschapsprogramma op de harde kanten (kennis en kunde) en de zachte kanten (houding en gedrag), met als doel een uitstekend teamleider, locatiemanager of leidinggevende te worden.

Saxion Hogeschool

saxion hogeschoolEen leven lang ontwikkelen zien we niet alleen als opdracht, maar vooral ook als kans en uitdaging. Hoe grijp je die kans en hoe ga je de uitdaging succesvol aan? Als student én als werkgever? Hoe kies je de juiste opleiding, module of cursus? En hoe combineer je studie met werk en gezin? Wij weten hoe. We zijn niet voor niets dé scholingspartner van Oost-Nederland.

Meer weten? Kijk op www.saxion.nl

Pool Management & Organisatie

Pool Management en Organisatie logoPool Management & Organisatie is ontstaan in 1999 en heeft zich ontwikkeld tot een landelijke speler op het gebied van organisatieontwikkeling, tijdelijk leiderschap en werving & selectie. Hierbij ligt de focus op leiderschap in de zorg, overheid en onderwijs. Van hieruit wordt toegevoegde waarde geleverd aan maatschappelijke organisaties, zodat zij hun rol kunnen blijven spelen ten behoeve van hun klanten.

Meer weten? Kijk op www.pool-management.nl

Leidinggevende in de zorg
Jouw kwaliteiten en ons aanbod voor jou

Waar doen wij het voor?

Onze doelstelling is het groeiend tekort aan leidinggevenden binnen de zorg te verminderen.
Dit kan door mensen buiten de zorg te interesseren, te begeleiden en in te zetten binnen de zorg.
Daarnaast is het leiderschapsprogramma toepasbaar voor startende leidinggevenden binnen de zorgorganisatie.
Op deze manier bied je ambitieuze medewerkers, die al in de zorg werken, een mooie opleiding en kun je ze binden aan je organisatie.

Voor wie?

Startende en meer ervaren leidinggevenden die nog niet werkzaam zijn in de zorg.
Leidinggevenden in de zorg die nog een ontwikkeling willen doormaken.